نمایشگاه تجهیزات پزشکی چین(CMEH) در تاریخ 25 الی 27 ژوئن 2025 مصادف با 4 الی 6 تیر 1404، در شهر شانگهای چین برگزار میگردد. نمایشگاه تجهیزات پزشکی چین(CMEH) طیف وسیعی از دهها هزار محصول را در حوزههای تصویربرداری پزشکی، تشخیص آزمایشگاهی، تجهیزات الکترونیکی، بیناییسنجی، کمکهای اولیه، پرستاری توانبخشی، فناوری اطلاعات پزشکی و خدمات برونسپاری را پوشش میدهد.
سایت نمایشگاه: www.zhanyamedical.com/shanghai/
نمایشگاه تجهیزات پزشکی شانگهای( CMEH)
هرساله بیش از 1000 سازنده تجهیزات پزشکی از بیش از 20 کشور و 50000 نفر از پرسنل خرید دولتی، خریداران بیمارستانها و فروشندگان از بیش از 30 کشور و منطقه در جهان در نمایشگاه تجهیزات پزشکی شانگهای( CMEH) برای تجارت و ارتباطات جمع میشوند. با گسترش فضای نمایشگاه، تعداد غرفهداران خارجی در حال افزایش و تعداد بازدیدکنندگان سال به سال بیشتر میشود.
تجهیزات پزشکی چیست؟
دستگاه پزشکی به هر وسیلهای گفته میشود که برای مقاصد پزشکی استفاده میشود. دستگاهها و تجهیزات پزشکی به این دلیل که با سلامت و جان انسانها درگیر هستند، بایستی کیفیت بالایی داشته باشند و کاملاً ایمن باشند. یک قاعده کلی وجود دارد که با افزایش خطر مرتبط با دستگاههای پزشکی، میزان آزمایش موردنیاز برای ایجاد ایمنی و کارایی آنها نیز افزایش مییابد.
تجهیزات پزشکی به هر وسیله، دستگاه، نرمافزار، مواد و یا سایر اقلامی گفته میشود که ممکن است بهصورت مجزا یا ترکیبی، برای اهداف و مقاصد پزشکی استفاده شود. تجهیزات پزشکی شامل دستگاههای تشخیص آزمایشگاهی هستند. این دستگاههای پزشکی برای آزمایش نمونههایی مانند بافت، مایعات بدن و خون استفاده میشود، بهعنوانمثال، آزمایش قند خون، آزمایشات بارداری و غیره. تجهیزات پزشکی همچنین شامل دستگاههای پزشکیِ قابل کاشت مانند ضربانسازهای قلبی میشود.
تعریف گستردهتر وسایل و تجهیزات پزشکی
وسیله پزشکی به هر وسیلهای اطلاق میشود که عملکردش از طریق روشهای شیمیایی نیست و بهصورت غیر شیمیایی تهیه میشود و در تشخیص، کاهش، درمان یا پیشگیری از بیماری به کار میرود. دستگاههای پزشکی، طیف وسیعی از پیچیدگیها را در برمیگیرند و شامل دستگاههایی میشوند که از تجهیزات پزشکی رایانهای بسیار پیچیده تا آبسلانگ یا «دپرسور زبانی» را شامل میشوند. سازمان بهداشت جهانی (WHO) نیز تجهیزات پزشکی را بهعنوان تجهیزاتی تعریف میکند که ماهیت اولیهی آنها، ایمونولوژیک، متابولیک یا دارویی نیست.
سازمان بهداشت جهانی بیان میکند که هرگونه استراتژی، سیاست و برنامه عملیاتی مرتبط با فناوریهای بهداشتی، بهویژه دستگاههای پزشکی، در هر طرح سلامت ملی موردنیاز است. این امر برای اطمینان از ایمن بودن، کیفیت بالا و کارآمد بودن دستگاههای پزشکی برای پیشگیری، تشخیص و درمان بیماریها، آسیبها و عوارض و کمک به بیماران در توانبخشی ضروری است. تجهیزات پزشکی بهویژه در پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری و همچنین توانبخشی بیمار بسیار مهم هستند. تکنولوژیِ سلامت عبارت است از هر مداخلهای که ممکن است برای ارتقای سلامت، پیشگیری، تشخیص یا درمان بیماری یا برای توانبخشی یا مراقبت طولانیمدت استفاده شود.
تقسیمبندی تجهیزات پزشکی بر اساس میزان ریسک
طبقهبندی تجهیزات پزشکی بر اساس خطر آنها برای حفظ ایمنی بیمار و کارکنان و درعینحال تسهیل بازاریابی محصولات پزشکی ضروری است. از جمله دستگاههای پزشکیِ کمخطر، میتوان به گوشی پزشکی یا آبسلانگ یا «دپرسور زبانی» و دستگاههای پرخطر مثل ضربانسازهای مصنوعی اشاره کرد. ایجاد سلسله مراتبی از طبقهبندی تجهیزات پزشکی بر اساس میزان ریسک، به نهادهای نظارتی اجازه میدهد تا در هنگام بررسی دستگاههای پزشکی، مراقبت و دقت بیشتری داشته باشند.
نگاهی به انواع وسایل و تجهیزات پزشکی
تجهیزات پزشکی شامل کلیه فناوریهای بهداشتیِ (بهجز واکسنها و داروها) موردنیاز برای پیشگیری، تشخیص، درمان، نظارت، توانبخشی و تسکین است. آنها برای پوشش بهداشتِ همگانی، نظارت بر رفاه و مقابله با شیوع یک بیماری یا موارد اضطراری ضروری هستند. برخی از انواع تجهیزات پزشکی عبارتاند از:
- دستگاههای یکبارمصرف (مانند سرنگ، کاتتر)
- قابل کاشت (مانند پروتز هیپ، ضربانساز)
- تصویربرداری (بهعنوانمثال سونوگرافی و سی تی اسکنر)
- تجهیزات پزشکی (مانند دستگاههای بیهوشی، مانیتورهای بیمار، دستگاههای همودیالیز)
- تجهیزاتِ نرمافزاری (بهعنوانمثال تشخیص به کمک کامپیوتر)
- تجهیزاتِ تشخیص آزمایشگاهی( مانند گلوکومتر، آزمایش HIV)
- تجهیزات حفاظت فردی (مانند ماسک، روپوش، دستکش)
- ابزار جراحی و آزمایشگاهی
تجهیزات پزشکیِ الکتریکی و پوشیدنی(Wearable)
تشخیص قابلاعتماد، درمان مؤثر و بهبود آسایش بیمار همیشه از اهداف اصلی صنعت مراقبتهای بهداشتی بوده است. برای دههها، تجهیزات الکترونیکی، طراحی و ساخت دستگاههای پزشکی پیشرو را تسهیل کردهاند که همگی برای سادهسازیِ تشخیص و بهبود بیماران طراحی شدهاند.
دسترسی بیشتر به مراقبتهای بهداشتی و مراقبت از خود، و حرکت به سمت دستگاهها و روشهای کمتر تهاجمی، پزشکیِ سنتی را به چالش میکشد. با افزایش هزینههای مراقبتهای بهداشتی، خلاقیتها در زمینه تجهیزاتِ پزشکیِ پوشیدنی و دستگاههای الکترونیکی، در حال توسعه و گسترشِ راهحلهای جدید برای تشخیص بیماریها هستند که همگی برای مدیریت مؤثرتر منابع و درعینحال ارائه مراقبت بهتر از بیمار طراحی شدهاند.
واقعیات کلیدی درباره تکنولوژیِ مراقبتهای بهداشتی پوشیدنی
- تکنولوژیِ مراقبتهای بهداشتی پوشیدنی، دستگاههای نظارت بر مراقبتهای بهداشتی است که بر روی بدن برای نظارت بر دادههای مراقبتهای بهداشتی از طریق استفاده از حسگرهای زیستی استفاده میشود.
- تکنولوژیِ مراقبتهای بهداشتی پوشیدنی به دقت، نبض، دادههای تناسب اندام و خواب را میسنجد. با این حال، برخی از دستگاهها، مانند ساعتهای هوشمند، نمیتوانند فشار خون را بهطور دقیق کنترل کنند.
- حسگرهای زیستی در فناوری ساعتهای هوشمند استفاده میشوند. دو نوع اصلی از حسگرهای زیستی عبارتاند از: سنسورهای فوتودیود و سنسورهای نیمهرسانای اکسید فلزی(CMOS).
مراقبتهای بهداشتی هوشمند: هوشمندتر کردن مراقبتهای پزشکی
با توسعه فناوری اطلاعات، مفهوم مراقبتهای بهداشتی هوشمند بهتدریج مطرح شده است. مراقبتهای بهداشتی هوشمند از نسل جدیدی از فناوریهای اطلاعاتی مانند اینترنت اشیا (loT)، دادههای بزرگ، رایانش ابری و هوش مصنوعی استفاده میکند تا سیستم پزشکی سنتی را به روشی همهجانبه متحول کند و مراقبتهای بهداشتی را کارآمدتر، راحتتر و شخصیتر کند.
فناوریهای کلیدی در حوزهی مراقبتهای بهداشتی هوشمند
مراقبتهای بهداشتی هوشمند از شرکتکنندگان متعددی مانند پزشکان و بیماران، بیمارستانها و مؤسسات تحقیقاتی تشکیل شده است. این یک کل ارگانیک است که شامل ابعاد متعددی از جمله پیشگیری و نظارت بر بیماری، تشخیص و درمان، مدیریت بیمارستان، تصمیمگیری سلامت و تحقیقات پزشکی است. فناوریهای اطلاعاتی، بهعنوانمثال، اینترنت اشیا، اینترنت موبایل، محاسبات ابری، دادههای بزرگ، 5G، میکروالکترونیک و هوش مصنوعی، همراه با بیوتکنولوژی مدرن سنگ بنای مراقبتهای بهداشتی هوشمند را تشکیل میدهند. این فناوریها بهطور گسترده در تمام جنبههای مراقبتهای بهداشتی هوشمند مورد استفاده قرار میگیرند.
از نظرگاهِ بیماران، آنها میتوانند همیشه از ابزارهای پوشیدنی برای نظارت بر سلامت خود استفاده کنند، آنها میتوانند از طریق دستیاران مجازی به کمک پزشکی دست پیدا کنند و از خانه میتوانند از خدمات از راه دور استفاده کنند. از نظرگاهِ پزشکان، انواع سیستمهای پشتیبانی تصمیمگیری بالینی هوشمند، برای کمک و بهبودِ تشخیص استفاده میشود. پزشکان میتوانند اطلاعات پزشکی را از طریق یک پلت فرم اطلاعات یکپارچه که شامل سیستم مدیریت اطلاعات آزمایشگاهی، سیستمهای بایگانی و تبادل تصویر (PACS)، پرونده الکترونیک پزشکی و غیره است، مدیریت کنند. جراحی دقیقتر را میتوان از طریق رباتهای جراحی و فناوری واقعیت ترکیبی(mixed reality technology) به دست آورد.